Moeilijk? Kom erachter hoe en zet door!

Ik zou van meer leerlingen en vaker willen horen dat zij leren leuk én leerzaam vinden. Ik zou willen dat zij meekrijgen dat niet per se talent, maar vooral doorzetten het verschil kan maken.

Als LOF-leraar heb ik veel inspiratie opgedaan uit succesverhalen van derden, maar des te meer geleerd wanneer het écht goed tegen zit. Tijdens het LOF-jaar is mijn vak zelfs nog meer op de tocht komen te staan. Binnen de vrijheid die ik heb als vakdocent probeer ik die ruimte ten volle te benutten en pas het programma telkens aan.

Meer dan ooit besef ik dat je meer bereikt met een team, dan alleen. Daarom bestaat het merendeel van mijn werkvormen uit samenwerken en zelf de verantwoordelijkheid dragen voor jouw deel én het geheel. Gaandeweg zie ik steeds meer mogelijkheden om te variëren en te verfijnen. Op dit moment lees ik mijn oude studieboeken opnieuw en haal daar nu veel meer uit dan vroeger.

Over de blogger

John Doe

Elise Jiang Hui Baardman

Visser t Hooft Lyceum (TTO Gym Vwo Havo Mavo)

Plaats een reactie

Andere blogposts